وی افزود: سوال مهم در اینجا آن است که این آیات چگونه آیاتی است و این معارف چگونه در قرآن بیان شده است؟
این کارشناس تخصصی حوزه مهدویت کشور تصریح کرد: برای یافتن کلیدواژه های قرآنی و مهدوی نیازمند واژه شناسی تخصصی در زمینه امام حی و حجت حی در قرآن هستیم.
حاتمی بیان کرد: یکی از مباحث کلامی و عقلانی در حوزه اسلامی این است که همانگونه که خود قرآن نیز بیان کرده است پیامبر اسالم مفسر و مبین قرآن کریم بودند و این قرآن نیز برای پاسخگویی به تمام سوالات در اعصار و قرون مختلف نیازمند انسان های کاملی است که قرآن را برای مردم تبیین کنند.
وی گفت: با این استدلال عقلی در هر دوره ای نیازمند امام و مبین و مفسر حقیقی قرآن هستیم تا راه را ازاین کتاب بجوییمِ زیرا قرآن تمامی معارف خود را در ظاهر آیات بیان نکرده است و دست یافتن به بطن آیات نیازمند حضور معصوم است.
این کارشناس مهدوی کشور خاطرنشان کرد: آیات مهدویت در قرآن به چند شکل مطرح شده است که برخی از آنها صریح است و برخی از آنها به شکل قوانین کلی و عام بیان شده است که با استفاده از روایات این قوانین و ارتباطش با امام مشخص می شود.
وی گفت: برخی آیات دیگر نیز به هیچ عنوان شاید در نگاه ظاهری در نگاه اول مشخص نباشد که این آیه مرتبط با موضوع مهدویت است ولی تفسیر خود امام است که راه را برای ما روشن می کند.